Cei mai doriti angajatori in 2024



Catalyst Solutions anunta rezultatele studiului Cei mai doriti angajatori cel mai cuprinzator instrument ce masoara nivelul de atractivitate al angajatorilor la nivel national si ofera o intelegere completa a comportamentului candidatilor precum si asteptarile acestora in raport cu angajatorii locali. Rezultatele studiul au fost lansate in cadrul conferintei regionale de employer branding, EBcon 2024, pe 14 mai.

 
Pentru al 19 an consecutiv, studiul Cei mai doriti angajatori a fost realizata la nivel national, pe baza a 10 981 de raspunsuri libere, neasistate ale respondentilor. Top 100 Cei mai doriti angajatori este un clasament realizat in baza raspunsurilor libere si neasistate la intrebarea: “Care este topul primilor 5 angajatori pentru care iti doresti sa lucrezi?“. Dimensiunea organizatiei, distributia geografica sau diversitatea de roluri deschise de o organizatie pot fi cateva din aspectele care contribuie la numarul mare de nominalizari ca cel mai dorit angajator.



"Suntem profund onorati sa fim recunoscuti ca unul dintre cei mai atragatori angajatori din Romania. La Google, cultivam o cultura in care fiecare individ are puterea sa isi exploreze pasiunile si sa aiba un impact semnificativ. Suntem entuziasmati sa continuam calatoria noastra Google Romania, ghidati de inovatia tehnologica si de angajamentul de a crea un mediu incluziv in care toata lumea se simte apreciata.” Simona Berbec, Market HR Lead, Romania, Ungaria, Cehia si Slovacia


“Este o onoare sa vedem ca Microsoft este recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai doriti angajatori pentru al treilea an consecutiv. Ne dedicam eforturile pentru a cultiva un mediu de lucru care promoveaza dezvoltarea si bunastarea angajatilor nostri. Este incurajator sa vedem ca viziunea si angajamentul nostru de a pune angajatii pe primul loc au un impact pozitiv. Aceasta ne stimuleaza sa continuam sa ne concentram pe aceste aspecte vitale pentru organizatia noastra. Determinarea noastra este amplificata de schimbarile rapide pe care le-am traversat in ultimii ani. Aceste schimbari au adus provocari care ne-au impins sa invatam si sa ne adaptam impreuna. Vom continua sa ne straduim sa mentinem un mediu de lucru deschis si inclusiv, orientat spre crestere, asa cum am facut intotdeauna. La Microsoft, fiecare angajat din Romania are oportunitatea de a-si atinge potentialul maxim profesional.” Adina Vidroiu, HR Director, Microsoft Romania, Moldova & Ungaria.


“Prezenta indelungata a Continental in top 3 cei mai atractivi angajatori din Romania, respectiv nr. 1 cel mai dorit angajator din industria automotive ne onoreaza si in acest an. Este o marturie valoroasa care rezulta din tot ceea ce am facut, facem, suntem si oferim ca si companie angajatilor, clientilor si tuturor partenerilor nostri si comunitatii. Cei peste 20.300 de #peopleofcontinental din tara modeleaza zilnic viitorul mobilitatii, atat prin tehnologiile dezvoltate si produsele realizate, cat si prin cultura organizationala in care isi desfasoara activitatea impreuna, in echipa – fie ea locala, nationala sau internationala. Le multumesc tuturor colegilor din Carei, Iasi, Sibiu si Timisoara pentru contributia lor si ii felicit pentru acest rezultat!” dr. Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental Romania & General Manager Continental Automotive Romania.


“Anul acesta se implinesc 30 de ani de activitate a grupului Bosch in Romania, iar aceasta aniversare ne responsabilizeaza si mai mult sa oferim colegilor nostri o experienta care ii implineste, le permite sa se dezvolte, sa aiba un echilibru pe plan personal si profesional. Recunoasterea ca unul dintre cei mai doriti angajatori la nivel national confirma faptul ca initiativele, proiectele si parteneriatele pe care le dezvoltam raspund nevoilor candidatilor si angajatilor si sunt, totodata, in sinergie cu nevoile de business ale companiei. Fiind o organizatie in continua crestere, obiectivul nostru strategic in aria de employer branding, este sa ramanem un angajator atractiv in randul tuturor grupurilor tinta revelante.“ Cristina Corello, Director Resurse Umane Bosch Romania
Lansat pentru prima data anul acesta este Top New Entry, clasamentul companiilor care se regasesc in premiera in top 100 Cei mai doriti angajatori. In Top New Entry sunt companiile care s-au remarcat in 2024, organizatii care au reusit sa atraga atentia prin practici de management, cultura organizationala sau beneficii oferite angajatilor si astfel sa se pozitioneze ca un angajator de top in Romania.


Pe langa topul Celor mai doriti angajatori, rezultatele studiului ofera si informatii valoroase pentru profesionistii de HR si EB cu privire la opiniile si comportamenul candidatilor actuali din piata muncii. De exemplu, criteriile ce stau la baza deciziei in alegerea angajatorului dorit. Al treilea an consecutiv, principalul criteriu ales de catre respondenti este pachetul salarial atractiv. In 2024, respondentii au mentionat echilibrul dintre viata profesionala si cea personala intr-un procent de 71% fata de 44% de anul trecut. Astfel ca, si atmosfera de lucru prietenoasa si relaxanta fiind mai apreciata anul acesta (65% fata de 45% anul trecut).



 
Datele colectate sunt prelucrate si organizate sub forma de rapoarte diferentiate in functie de interesul candidatilor pentru anumite industrii, de background-ul academic si nivelul de experienta. Tipurile de rapoarte disponibile sunt: Business, Engineering, IT&C, Retail, FMCG, BPO. 
Detalii privind tipurile de rapoarte si informatii din studiu sunt disponibile la adresa angajatori@catalyst.ro


 

Va recomandam si:

PORR Romania – partener principal în cadrul EBcon 2024

ULTIMELE JOBURI